Doe de gratis warmtecheck!

De toekomst van verwarmen is begonnen.

Warmtecheck2023-05-31T07:13:18+00:00
Stap 1:

Vertel ons waar je naar op zoek bent en hoe we het advies mogen versturen.

Stap 2:

Vertel ons wat over je huidige energieverbruik en woonsituatie.

Stap 3:

Wij nemen contact op met een gratis en vrijblijvend advies.

Binnen 1 minuut verstuurd

Start de gratis warmtecheck

Waar ben je naar op zoek?
In welk type huis woon je?*
Hoe verwarm je momenteel de woning?*
Hoe is de woning geïsoleerd?*
Is de woning voorzien van zonnepanelen?*
Naam
Hoe wil je het advies ontvangen?
Email
Telefoon
Aanvullende informatie

Veelgestelde vragen:

Wat is een warmtepomp?2023-06-27T19:40:58+00:00

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte van een bron met een lage temperatuur, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater, kan halen en deze warmte kan gebruiken om een ruimte te verwarmen of om water op te warmen. Het werkt op basis van het principe van warmtetransfer en gebruikt een koelmiddel om warmte te onttrekken aan de bron en deze af te geven aan de verwarmingssystemen in een gebouw.

Hoe werkt een warmtepomp?2023-06-27T19:41:34+00:00

Een warmtepomp gebruikt een compressor om een koelmiddel, zoals een koudemiddel, te comprimeren en daardoor de temperatuur te verhogen. Het warme koelmiddel wordt vervolgens door een warmtewisselaar geleid, waar het warmte afgeeft aan de verwarmingssystemen van een gebouw. Het afgekoelde koelmiddel stroomt daarna door een expansieklep, waardoor de druk en temperatuur weer dalen, en het proces kan opnieuw beginnen.

Zijn er verschillende soorten warmtepompen?2023-06-27T19:42:06+00:00
  1. Lucht-luchtwarmtepompen: Deze halen warmte uit de buitenlucht en geven deze af via luchtverdeelsystemen in een gebouw. Ze kunnen ook dienen als airconditioners in de zomer.
  2. Lucht-waterwarmtepompen: Deze halen warmte uit de buitenlucht en geven deze af aan een watercircuit voor ruimteverwarming en/of warm water.
  3. Water-waterwarmtepompen: Deze halen warmte uit een waterbron, zoals een put of een meer, en geven deze af aan een watercircuit voor verwarming en/of warm water.
  4. Grond-waterwarmtepompen: Deze halen warmte uit de grond via een
Wat zijn de voordelen van het gebruik van een warmtepomp?2023-06-27T19:42:50+00:00
  1. Energie-efficiëntie: Warmtepompen halen een groot deel van hun warmte-energie uit hernieuwbare bronnen, zoals de buitenlucht of de grond, waardoor ze efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen die afhankelijk zijn van verbranding.
  2. Lagere energiekosten: Hoewel de initiële kosten van een warmtepompinstallatie vaak hoger zijn, kunnen de lagere operationele kosten en de besparingen op energierekeningen op de lange termijn de investering compenseren.
  3. Milieuvriendelijk: Warmtepompen stoten minder broeikasgassen uit dan verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing zijn.
  4. Veelzijdigheid: Warmtepompen kunnen niet alleen verwarmen, maar ook koelen en warm water leveren, waardoor ze het hele jaar door bruikbaar zijn.
Ga naar de bovenkant