10 tips tegen geluidsoverlast van een warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen en te koelen. Maar soms kan een warmtepomp geluid maken, en dat kan voor overlast zorgen. Hieronder geven we 10 tips om het geluid van je warmtepomp te verminderen:

Tip 1 t/m 5 tegen geluidsoverlast van jouw warmtepomp:

Plaatsing van de warmtepomp: Het is belangrijk om de warmtepomp op de juiste plek te plaatsen. Plaats de warmtepomp bij voorkeur op een zo rustig mogelijke plek, weg van drukke wegen en buren. Ook kan het helpen om de warmtepomp op een zachte ondergrond te plaatsen, bijvoorbeeld op rubberen voetjes.

Geluiddempende omkasting: Een omkasting kan het geluid van de warmtepomp verminderen. Er zijn speciale geluiddempende omkastingen verkrijgbaar die het geluid met wel 10 decibel kunnen verminderen. Het is belangrijk om te kiezen voor een omkasting die geschikt is voor jouw warmtepomp.

Trillingsdempers: Trillingen kunnen ook geluid veroorzaken. Door het gebruik van trillingsdempers kan het geluid van de warmtepomp worden verminderd.

Afstand tot de woning: Een warmtepomp die te dicht bij de woning staat kan voor extra geluidsoverlast zorgen. Het is daarom belangrijk om de warmtepomp op voldoende afstand van de woning te plaatsen.

Geluiddempende isolatie: Het isoleren van de wanden rondom de warmtepomp kan ook helpen om het geluid te verminderen.

Lees na de afbeelding tip 6 t/m 10 om geluidsoverlast van warmtepompen te verminderen of voorkomen.

Verminder of voorkom overlast van het geluid van een warmtepomp met deze 10 handige tips.

installeren warmtepompen goedkope warmte.nl

Tip 6 t/m 10 tegen geluidsoverlast van jouw warmtepomp:

Regulier onderhoud: Regelmatig onderhoud aan jouw warmtepomp kan ook helpen om het geluid te verminderen. Een goed onderhouden warmtepomp zal beter functioneren en minder geluid maken.

Gelijkmatige ventilatorsnelheid: Het geluid van de ventilator kan soms voor overlast zorgen. Door de ventilatorsnelheid gelijkmatig te laten lopen kan het geluid worden verminderd.

Nachtschakeling: Sommige warmtepompen hebben een nachtschakeling. Hiermee kan de warmtepomp ’s nachts op een lager toerental draaien en daardoor minder geluid produceren.

Geluidsdichte panelen: Het plaatsen van geluidsdichte panelen kan ook helpen om het geluid te verminderen. Deze panelen kunnen op maat worden gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Advies van specialisten:

Goedkopewarmte.nl geeft je graag advies welke geluiddempende manieren het beste zijn voor jouw situatie. Daarna helpen we je geschikte toepassing te realiseren.